Categorie: Saus

  • Lekker prakken: koantjessesse

    Lekker prakken: koantjessesse

    scan De hap van de redactie uit Smaak 35 (zonder ajuin gehoord in de madammen op 5.11) ‘kaantjessaus’(met spek, ajuin en azijn)& gemengde patatjes Een weetje: koantjes, wat Piet niet kan uitspreken = kaantjes 1e stukjes spek; 2e smoutbereiding: door vet van het varken met stukjes vlees te koken. De overgebleven vleesgraantjes zijn kaantjes en worden afgeschept en verder […]

  • Varkenstongen en vinaigrette

    Varkenstongen en vinaigrette

    Aan deze Vlaamse salade met goed zuurgehalte, van een specialiste: museau van orgaanvlees ontbreekt in Smaak 49 van juni-september 2009 een stuk tekst!

  • Vogelnestjes met tomatensaus

    Vogelnestjes met tomatensaus

    Ik vond vogelnestjes uit  Vlaamse kost letterlijk in koken met de kinderkok. Ik serveer vogelnestjes op grootmoeders wijze met lekkerbeksaus (ook geschikt voor mensen met een voedselallergie).

  • Scampi all’ arrabbiata

    Scampi all’ arrabbiata

    Hou je van pikant? Dan wordt één van de frats-tips van Klem uit De wakkere muis:  chipolatta of lamsmerguez of scampo & pomodoro al peperoncino (dat ik at met tranen in de ogen) je favoriete recept!

  • mosselen op Indische wijze

    mosselen op Indische wijze

    FOTO  Heikki Verdurme Ik probeer als voorgerecht Vlaamse mossel met leffe op z’n Indisch (uit  “De smaken van Bretagne”) op een “proef”les food pairing (een gerecht met en rond een bepaalde drank) & pintxos- of tapaskookles: knabbel & bubble eens met Belgica (exclusief tot eind oktober) & cider.

  • Tongen met curryroomsaus

    Tongen met curryroomsaus

    Door zeeduivel met kerriesaus uit 100% Gordon Ramsay bereidde ik op oudejaarsavond het huwelijk van een ijzerbom met grietfilet als voorgerecht.

  • Asperges met witte wijnsaus, gerookte zalm & croutons

    Asperges met witte wijnsaus,  gerookte zalm & croutons

    Asperges met witte wijnsaus, gerookte zalm of rauwe ham & croutons 1 Dit heb je nodig: voor 6-10 personen:

  • Asperges met tongen

    Asperges met tongen

    Asperges met een culinair juweeltje: mousseline = Hollandaise + 50 ml half opgeklopte room, kan je als tapas opwaarderen met gepelde garnalen. Tip uit plat préféré: de asperges moeten piepen als je ze tegen elkaar wrijft.

  • kalkoenfiletgebraad

    kalkoenfiletgebraad

    Kalkoenborst met sherrysaus, gecombineerd met suprèmesaus.

  • Kalkoenfiletgebraad

    Kalkoenfiletgebraad

    Zondagskalkoen met champignonsaus is een heel deftig, chique gerecht. Je hoeft niet te schrikken van de sherrysaus; door het verwarmen verdampt de alcohol, je zal er niet dronken van worden!