Konijn met bloemkoolstoemp


Deze rollade van dure konijnenrugfilet in spekjasje met light bloemkoolpatatjes kostte in ’08 bij buurtslagers € 52. Ik ben benieuwd hoeveel ik op een kookles:
“trappist op je bord” zal betalen voor met ganda ham gebardeerd
polderkonijn uit Sleidinge
, Orval- of augustijnsaus met romanesco pannenkoekjes, dat meer dan 75′ in beslag nam.

 

Gekookte aardappelen en bloemkool
dit heb je nodig voor 5 personen:

  • 9 aardappelen
  • 1 kleine bloemkool

werkwijze:
1 Schil de aardappelen met een dunschiller. Snijd ze in 4 stukken en spoel ze.
2 Maak de bloemkool schoon. Was de bloemkool. Verdeel de bloemkool in stukken.
3 Stoom de aardappelen & de bloemkool gaar.

De saus
dit heb je nodig voor 5 personen:

  • Stukje gerookt spek (100 g)
  • 2 sjalotjes
  • 3 uien
  • 1 stuk witte selder
  • 1 flesje Oudenaards bruin bier of Orval (donker trappistenbier) (223 kcal)
  • 200 ml kalfsfond (35 kcal/100 ml)
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm.
  • 1 wortel
    boter/maïzena express

Werkwijze:
pel de ui & de sjalot. Versnipper.

Laat het stukje gerookt spek fruiten(op stand 7) in wat boter.
Voeg de fijngesnipperde sjalotjes, 3 gesnipperde uien, en 1 stuk witte selder en 1 wortel toe.
Laat dit goed kleuren.
Blus met het bier en de kalfsfond
Doe het laurierblaadje, een takje rozemarijn en tijm erbij.
Laat op een zacht vuurtje (stand 4)verder trekken
Zeef de saus, bind & breng op smaak & monteer met een klontje koude boter.

De medaillon van konijn
dit heb je nodig voor 5 personen:

  • 3 ontvelde konijnenrugfilets (800 g) van 3 konijnen met kop
  • 8 sneden ganda ham
  • 250 g kalfsgehakt.

Werkwijze

Leg de sneden Ganda ham dakpansgewijs naast elkaar en plaats de konijnfilets hierop.
Kruid met peper en zout.
Schik het gehakt in saucissevorm naast de filet.
Rol alles op tot een stevige saucisse.
Bind er touwtjes rond!
Laat opstijven in de koelkast tot je er mooie medaillons van kan snijden.

Vervarm de oven voor op 200°C

Bloemkoolstoemp
dit heb je nodig voor 4 personen:

  • de gestoomde aardappelen en bloemkool
  • 2 keer 50 gram boter
  • (een eitje)

Werkwijze:
1 meng de aardappelen met behulp van 2 vorken met 50 gram boter in een grote kom.
2 Meng de bloemkool met behulp van 2 vorken met 50 gram boter, zout en peper (& nootmuskaat).
3 Meng de aardappelen en de bloemkool samen in een grote ovalen kom.

5 Bestrooi de medaillons met zout en peper.
Laat een klontje boter bruinen in een pan.
Bak de medaillons kort aan.
Plaats ze vervolgens 10 minuten in de oven op 200°C.
En laat ze nog 5 minuten verder rusten onder aluminiumfolie.

Schik alles op een bord,
voeg de jus toe aan de saus
en serveer de saus apart.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.