Speculaasjes of Lebkuchen


 

P004085Honingkoekjes of kaneelkoekjes of kaneel-zandkoekjes uit creatieve keuken van nov ’98 is mijn glutenvrije variant op “sterrenkoekjes” uit Doremi, Kerst tussen de sterren, die ik met juf Kathy bakte.

Dit heb je nodig:

  • 250g (nogluten)bloem
  • 20g zachte boter of solo vloeibaar
  • 60 g Candico cassonade = bruine suiker
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • 40 ml water
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • ½ koffielepel imperial bakpoeder
  • 1 eetlepel Meli honing

Zo ga je te werk :

  1. Klop het ei los in een kommetje.Doe er de honing en het water bij.
  2. Kneed een deeg van de boter, de bloem, het bakpoeder en het zout.Voeg de bruine suiker en kaneel toe.Kneed het deeg goed
  3. Doe er het ei -honing -watermengsel bij.Kneed opnieuw.
  4. De heteluchtoven voorverwarmen op 160°C.
  5. (Rol het deeg uit op een grote plank tot 0,5 cm dikte.)
  6. Vet een bakplaat in.
  7. Steek met een vormpje hartjes uit het deeg.
  8. Leg de koekjes op de bakplaat
  9. Bak ze 15 minuten in een heteluchtoven op 160°C.
    Neem de koekjes van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.
, ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.