Kaiserschmarrn uit Tirol


Toen we logeerden bij Belgen in Hotel Santer in Toblach = Dobbiaco, leerde ik Weense boerenomelet of supergoeie schuimomeletten kennen.

Oven voorverwarmen op 180°C
Per persoon:
2 eieren splitsen
eigeel + 30 g suiker wit kloppen
40 g bloem, 20 g maizena (geheim) & 5 g bicarbonaat onderroeren.
eiwit stijf kloppen.
+ 30 g suiker & verder kloppen tot je de kom kan omdraaien.
het deeg onder het stijfgeklopt eiwit roeren met een klopper
Genoeg boter smelten in een kleine tefalpan op stand 7
vuur verminderen naar stand 5
Schuim in de pan doen
3 à 4’ in de oven op 180°C
randen losmaken
omdraaien in een andere pan.
Bloemsuiker overstrooien

Of
Dit heb je nodig:

  • 1 ei
  • 16 g suiker
  • 50 g bloem of griesmeel
  • 25 ml melk of room
  • zout
  • 2 g vanillesuiker
  • 20 g rozijnen
  • 20 ml rhum
  • 8 g bakboter
  • (bloem)suiker

Werkwijze

Week de rozijnen 30 minuten in de rhum.
Splits de eieren
Klop (met de mixer) de eierdooiers de suiker & de vanillesuiker tot het mengsel er bleek uitziet.
Voeg afwisselend beetje bij beetje bloem & melk toe.
Dep de geweekte rozijnen droog. Voeg ze toe.
Klop het eiwit stijf met de Tupperware Speedy Chef. Spatel voorzichtig onder het mengsel.
Laat 1 eetlepel boter bruinen. Doe een laag deeg van 1 cm in de koekenpan.
Laat eventjes bakken zonder deksel.
Til de omelet op. Laat er een klontje boter onder glijden.
Keer om en bak de andere kant tot een smeuige omelet & rol op.
Of

De Kaiserschmarrn met een vork in onregelmatige stukken delen.
Smelt boter in de koekenpan.
Bak de stukken al kerend aan beide kanten goudgeel.
Bestrooi met behulp van een bloemsuikerzeef met (bloem)suiker

Tip:
Dien op met appelmousse, compote of meegebakken amandeschilfers


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.