Croques


Op 19.3.’99 at ik een gewone snede brood met ALL-IN-MIX en vond dat ze een vettige nasmaak had. Voor croques is er geen probleem. Ze zijn perfect, mooi egaal bruin. (Met gewoon brood uit de broodmaker, zijn alleen de eerste mooi bruin.) Er dreef wel vet op mijn bord. 

Croque monsieur voor 3 personen

  • 1 klein wit brood
  • 192 g gekookte Breydelham
  • 192 g jonge Gouda kaas
  • Ketchup


Werkwijze:

  1. Verwarm het croquetoestel op stand 4.
  2. Neem per croque:
  3. 1 snede brood.
  4. Leg daarop de kaas, daarop de ham en daarop terug 1 snede brood.
  5. Bak de croques in het toestel.

 

Croque speciaal:
een croque monsieur met spaghettisaus
of  Toost up met bolognaisevulling
of  Kobe’s survival maaltijd in het Ketnet doeboek2.

Tosti, slankideeën voor een brunch, heb ik gezien in de kerstboeken 2007 van Averbode.

Croque-madame of bikini:
Dit is een croque monsieur van K3 & uit Culinaria Frankrijk met (erop) een spiegelei: verhit boter in een pan, breek het ei boven de pan en voeg peper en zout toe. Smakelijk!

 

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.