Amandelkrulletjes


Daar het eindresultaat voor tuiles van deeg voor amandelmakarons “zonder eierdooier” met slappe boter & gesmolten boter niet hetzelfde is ging ik op zoek en vond in magazine van 24.5.2008 “uit vegetaranean. Culinair, vegetarisch, Italiaans”, de werkwijze voor zelfgemaakte koekjes met gesmolten boter uit de nieuwe garde van 26/7/2011 & opgeklopt eiwit.

Dit heb je nodig:

  • 33 g bloemsuiker
    20 g amandelschilfers
    1 eiwit
    10 g bloem
    10 g gesmolten boter

Werkwijze:

Verwarm de warmeluchtoven voor op 160° Celsius.
Smelt de boter.
Splits het ei.
Klop het eiwit stijf
Meng de bloem, de bloemsuiker, het eiwit & de amandelschilfers.
Roer de gesmolten boter erdoor. Meng goed.
Laat even opstijven.
Vet Tefal Bakplaten lichtjes in.
Leg met een eetlepel een hoopje deeg per bakplaat.
Smeer open tot een cirkel van 7-8 cm diameter.
Verminder de temperatuur van de heteluchtoven tot 150° Celsius.
Plaats de bakplaten één voor één in de oven. Bak 5 minuten in de oven.
(Tot de randen bruin kleuren).

Tip: Rol onmiddelijk op. (Gebruik de steel van een houten lepel).
Laat een beetje afkoelen. Verwijder de houten lepel.
Bewaar de afgekoelde cigarettes Russe onmiddellijk in een ijzeren doos


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.