Appelgebak uit De Elzas


Elzassers appeltaart uit een kook-bakles fruittaarten bij mij thuis, is met een kroon een variante op het recept voor driekoningentaart in PLAZA & “Driekoningenbrood” uit Doremi, Kerst tussen de sterren (van uitgeverij Averbode Extra editie kerst 2006) en is koud ook zeer lekker.

Benodigdheden:

  • 1 bakblik van 25 cm diameter
  • 1 eetlepel maizena
  • 100ml melk of room
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel gemalen amandelen
  • 3 eetlepels rozijntjes
  • (1 glaasje kirsch)
  • 1 eetlepel grove kristalsuiker
  • 4 appelen
  • 2 x 260 g bladerdeeg


Werkwijze:

  1. 1 vel bladerdeeg in een beboterd bakblik leggen.
  2. Inprikken met een vork.
  3. Breng een beetje water aan op deze laag.
  4. Schil de appelen en snij ze in schijfjes.Leg de schijfjes dakpansgewijs op het deeg.
  5. De eieren loskloppen met de suiker, vanillesuiker, de room, de maïzena en de kirsch.
  6. Giet dit mengsel over de appeltjes.
  7. De rozijntjes en de gemalen amandelen op de appelen strooien.
  8. De taart bedekken met het tweede vel bladerdeeg.Goed aandrukkeneninwrijven met 1 losgeklopt eiHet deksel een paar keer inknippen.

    Licht bestrooien met grove kristalsuiker.

  9. Afbakken in een oven van 200°C à 250 °C. (ong.35 min.)
  10. Verminder de temperatuur van de oven naar 150°C.  (de bladerdeeg moet onderaan nog moet bakken, dit kan nog ongeveer 15 minuten duren of langer.)De taart proberen te ontvormen.

Opmerking: De graden alsook de duurtijd voor het bakken van een bladerdeegtaart kan zeer uiteenlopend zijn. Dit moet je ondervinden bij je eigen oven.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.