worstenbroodjes


Worstenbroodjes en appelbollen vormen op verloren maandag het nationale gerecht. Een goede gelegenheid om gasten te ontvangen zonder dat uw budget aangetast wordt.


Dit heb je nodig voor 5 personen:

  • 1 vel bladerdeeg 230 g
  • 2 x 125 g gekruid gehakt
  • verder losgeklopt ei

Werkwijze (wijkt af in de keuken van ons moeder):
1 Verwarm de oven voor op 200°C (= ovenstand 7).
2 Vet een bakplaat in. Snijd het vel in 2 helften
3 Vorm een rolletje van 125 g vlees dat evenlang is als de deegstrook. Leg het er midden in.
4 Smeer de deegranden in met ei.
5 Vouw het deeg over het vlees en druk de randen stevig aan.
6 Als apéritiefhapje: de rol in kleine stukjes snijden.
7 Doe er met een kwastje wat ei over.
8 Leg ze op de bakplaat. Bak ze 20 minuten goudbruin.

 

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.