Gigantische pannenkoek


Tip uit de Klasse voor ouders vakantiekalender: bak eens
pannenkoeken met ahorn siroop (gezien in Het Nieuwsblad) met mix voor pannenkoeken voor mikado met banketbakkersroom.


Ingrediënten voor 12 mikado met speculoospasta uit
Smaak 49 van juni-september 2009 p 42

  • 330 g pannenkoekenmix van aveve
  • 4 eieren
  • 1/2 l koud water
  • opgeklopte kaas
  • speculoos à tartiner
  • bresilienne

Chocoladesaus
Dit heb je nodig:

  • 150 -160 ml room
  • ( 100 gram suiker)
  • ( 50 gram boter)
  • 150 – 200 gram fondantchocolade côte d’or
  • Verder: ardo of verse frambozen

Werkwijze
1 Doe de pannekoekenmix in een kom en voeg geleidelijk water toe. Roer het mengsel tot een glad beslag.
2 Klop een voor een de eieren er doorheen.

3 Verwarm de pannenkoekenpan op stand 8. Smelt een klontje boter in de pan. Laat de boter rondlopen in de pan

4 Doe 2 sauslepels deeg in de pannenkoekenpan. Laat het deeg rondlopen in de pannenkoekenpan. Laat bruinen.
5 Steek een pannenkoekenmes onder de pannenkoek. Draai de pannenkoek om. Bak de pannenkoek aan de andere kant goudbruin.
6 Leg de flensjes op een bord.

  1. Smeer speculoos à tartiner op elke pannenkoek.
    Leg er 1 eetlepel opgeklopte kaas op.
    Bestrooi met brésilienne & rol ze op.

    Werkwijze g
    anache:
    Zet alles klaar.
    Weeg de boter en de suiker af.
    1 Breng in een pan de room met de suiker aan de kook.
    2 Neem de pan van het vuur. Voeg stukjes boter en chocolade toe.
    3 Roer met een houten lepel tot alles goed gemengd is.
    4 Doe met en koffielepel chocoladesaus op elke pannenkoek
    Versier met frambozen.
,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.