suikerbrood


Een hart van suikerbrood

Dit heb je nodig :

  • 20 g verse gist
  • 1 ei
  • 333 gram EXTRA of QUATTRO bloem
  • 170 ml melk
  • 50 gram boter
  • 5 g zout =1 kleine maat

  • Manueel deeg maken : Recept: Roland Van Renterghem

zo ga je tewerk :

  1. Maak de verse gist vloeibaar met een beetje melk.
  2. Zeef de bloem met het zout in een kom.
  3. Maak in het midden een kuiltje.
  4. De vloeibare gist in de kuil gieten.
  5. De rest van de melk, het ei en de boter erbij doen
  6. Goed mengen en goed kneden. Afdekken en 20 minuten laten rijzen.
    MINI SUIKERBROODJES (12 stuks)
  7. Verdeel het deeg in porties van 50g. Het deeg doorslaan.
  8. Verdeel elke porties in 20 & 30g
  9. Kneed manueel 10 g suikerparels in de 30 g deeg.
  10. Draai bolletjes. Laat ze nog een beetje rusten
  11. Rol het bolletje deeg van 20 g uit. Wikkel de deegbol van 30 g in het uitgerold deeg.
  12. Breek een ei in een kom. Klop het los met een vork.
    Smeer met een 
    borstel het deeg in met ei.
    Knip het deeg enkele malen in met een 
    schaar.
  13. Leg het deeg op een ingevette bakplaat.
    Dek af (met een omgekeerde 
    bakplaat)en laat nog een ½ uur rijzen.
  14. De warme lucht oven voorverwarmen op 180 graden.
  15. Bak de SUIKERBROODJES 12 minuten in de oven
  16. Laat ze afkoelen op een rooster.
, ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.