Fruitkoekjes & taartendeeg


Scheepjes van deeg voor koekjes met boter.

Zanddeeg voor 8 mini fruittaartjes

  • 500 g zelfrijzende bloem
  • 200 g (bloem)suiker
  • 250 g boter
  • 1 eierdooier
  • 2 eieren
  • 100 g mix voor pasteibakkersroom van Aveve
  • 330 ml melk
  • 1 aardbei pp of druiven
  • Afdekgelei
  • Slagroom

Werkwijze
Het vetdeeg:

  1. Weeg de boter en de suiker af.
  2. Kneed met de hand een homogeen deeg van de boter, de suiker en het ei.
  3. Voeg het bakmeel toe.
    Kneed het deeg goed tot de bloem volledig is opgenomen.
  4. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.

De taartbodempjes

  1. De oven voorverwarmen op 160°C.
  2. Vet scheepjesvormpjes of kleine gekartelde vormpjes in en bebloem.
  3. Bekleed de (Tefal) bakvormpjes met het deeg.
  1. Roer de melk en de mix tot een glad beslag.
    Laat de pasteibakkersroom even opstijven
  2. Bedek het koekjesdeeg met een laag pasteibakkersroom
    Zet ze op een bakplaat.
    Bak 25 minuten in een warmeluchtoven op 160°C.
  3. Ontvorm. Laat afkoelen op een rooster
  4. Snijd de druiven of de aardbeien in 2.
  5. Schik het fruit op de schuitjes.
  6. Werk af met afdekgelei en garneer met slagroom

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.