Marmereiersalade


Ik belde Rose, voor wie ik jarenlang tegen ons paasknutsels ajuinschillen verzamelde om gekleurde eieren te koken, om te vragen of  deze werkwijze uit het koekboek van Vos en haas klopt. Haar reactie: ” Hoe gaan die er uitzien vanbinnen? Paars, & rood of groen?” Wel, het water was na 1 uur uitgekookt, de eierdooiers zijn groen & niet meer eetbaar! En naar ik mij herinner heb ik er in 1999 mimosa van gemaakt!

Kraak de eierschalen zéér voorzichtig! Er zitten nu barsten in de eieren.
Leg de ajuinschillen + 1 schep gemalen koffie op de bodem van een pan.

Leg daar de witte eieren op.

Giet water in de pan tot de eieren onder staan.
Breng het water aan de kook en laat 10 minuten (zoals in de wakkere muis) sudderen.
Laat de eieren afkoelen

en wrijf in met sla-olie om te blinken indien je ze niet versiert (beplakt) of pel ze.

Net marmer!

Dit heb je nodig:
5 hard gekookte eieren
75 g mayonaise
toastjes

Werkwijze:
Pel de hard gekookte eieren.
Meng met de kenwood keukenrobot de mayonaise onder de eieren.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.