Paashazen


haasjes om je buikje mee te vullen
Dat wordt smullen.

 

Dit heb je nodig voor 19-20paashazen (zie klaaskoeken):

  • 1 kg zelfrijzende bloem
  • 80 gram verse gist
  • 200 gram gezouten boter
  • 150 gram suiker
  • 3 koffielepels zout
  • 4,5 dl melk
  • 2 eieren

Dit heb je nodig voor 18-19 paashazen (zie sandwiches):

  • 1 kg + 50 gram bloem
  • 75 gram verse gist
  • 180 gram gezouten boter
  • 105 gram suiker
  • 3 koffielepels zout
  • 3 dl melk
  • 3 eieren

Werkwijze:
1 Zet alles klaar.
2 Weeg de bloem en de boter af.
3 Meet de melk af.
1 Verwarm de melk tot ze lauw is.
Doe de gist en een beetje lauwe melk in een beker.
Maak met 2 koffielepels de verse gist vloeibaar.
2 Zeef de bloem met het zout en de suiker in een kom.
3 Maak in het midden een kuiltje.
4 Giet de vloeibare gist in de kuil.
5 Doe de rest van de melk, de eieren en de boter erbij.
6 Kneed goed met de mixer.
7 Dek het deeg af en laat 20 minuten rusten

8 Neem een bakplaat of aluminium folie.
Vet de bakplaat in.
9 Verdeel het deeg in porties van 2 maal 50 gram. (Indien het deeg plakt, doe je er een beetje bloem rond.)
10 Als het deeg in omvang verdubbeld is, moet je de lucht eruit persen door er ongeveer 1 minuut op te slaan.
11 Duw 50g deeg plat. Leg chocoladedruppels in het midden van het deeg. Vouw het deeg rond de chocoladedruppels of kneed de rozijnen in 50g deeg.
12 Maak het deeg eivormig en duw het plat voor het lijjfje.
Leg het op de bakplaat of op bakpapier.
13 Neem 20 g van 50g deeg weg.
Maak hiervan een bolletje en duw het plat voor het kopje
14 en van het overige deeg 2 rolletjes van 10g voor de oren.
15 Van de overige 10 g rol je een saucisse voor de poten.
16 Breek een ei in een kom.
Klop het los met een vork.
Smeer met een borstel de paashaasjes in met ei.
Maak oogjes, mondje, neusje met rozijnen, suikerparels.

17 Dek af (met een omgekeerde bakplaat.)
Laat nog een half uur rijzen.
Verwarm de warme lucht oven voor op 200 graden.
18 Bak de paashaasjes 12 minuten.
19 Laat ze afkoelen op een taartrooster.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.