Aardpeerchips


Op het verjaardagsfeest van Sophie (27.11.2004) keerde ik huiswaarts met aardperen. Ik bakte verse ovenhapjes van deze vergeten groenten, die gefrituurd als garnituur gebruikt worden. Ik verwerkte zoete aardappelchips uit Kinderkeuken van Ikea in groentechips van topinambour in ketnet DOE-BOEK. Toen ik ovenfrietjes eten van Smos las, merkte ik dat de werkwijze met (aard)appelen dezelfde is.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g aardpeer
  • 3 eetlepels (biologische) arachideolie
  • grof zeezout

Werkwijze

Verwarm de heteluchtoven voor op 50°C.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Schil de aardperen en snijd ze flinterdun met een mandoline. Leg ze in een kom.
Giet er arachide olie over.
Verdeel over de bakplaat en bak 2 à 3 uur in de warmeluchtoven.

chips

Werkwijze  Sergio:
Snijd de aardpeer fijn met de schil.
Verhit zonnebloem-of arachideolie op 180°C in een frituurketel
Bak daarin de aardpeerschijfjes 2 à 3′ krokant. Roeren tegen kleven.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi op het allerlaatste met grof zeezout. Garneer er de borden mee.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.