bananentaart


Eureka! Op 28.12.’05, de verjaardag van Sesamstraat, heb ik eindelijk de truc gevonden om de aardappeltaart te ontvormen!
Proef de arme of oorlogskeuken:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g (restje) gekookte aardappel
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • abrikozenjam of afdekgelei
  • 2 koffielepels MIX voor banketbakkersroom van AVEVE
  • 2 eetlepels koude melk
  • eetpapier=ouwel

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Verkruimel (per springvormpje 12 cm) de aardappel met een vork in een kom en voeg de suiker toe
  3. Splits het ei. Doe de dooier bij het deeg en meng alles goed door elkaar.
  4. Klop het eiwit stijf tot je de kom kan omdraaien.
  5. Schep het eiwit met een houten lepel onder het deeg.
  6. Vet de springvormpjes (12 cm) in. Leg eetpapier op de bodem.
  7. Doe het mengsel (8 eetlepels) in de springvormpjes.
  8. Zet de springvormpjes op een bakplaat in de oven.
  9. Bak de taartjes 30 minuten.
  10. Maak de zijkant los met een mes!
  11. Draai het taartje om op een bord.
  12. Ontvorm de taart. Laat ze een beetje afkoelen.
  13. Verwijder de losse bodem.
  14. Laat de taartjes afkoelen.

Maak pasteibakkersroom:
Klop hiervoor 2 koffielepels Mix voor pasteibakkersroom van AVEVE met 2 eetlepels koude melk in een maatbeker. Laat even opstijven.
Bedek de taartjes met een laagje pasteibakkersroom. Leg hierop banaanschijfjes. Bedek de banaanschijfjes met een laagje opgewarmde abrikozenjam of afdekgelei


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.