mascarpone-kokosijs

kletskopVanille-ijsroom van kokosmelk in een kletskop serveer ik op een Afrikaans dessertbuffet met een mix van appel met rode vruchten.

Dit heb je nodig

  • 250 g mascarpone
  • 2 en een halve dl (kokos)melk
  • 4 eierdooiers (80 g)
  • 200 g fijne griessuiker
  • Het merg van 1 vanillestok
  • 10 g vanillesuiker


Werkwijze:

1 Weeg de suiker af.
Meet de melk af. Giet ze in een grote kookpot. Zet 3 eetlepels melk opzij.
2 Snijd de vanillestok open. Schraap het merg eruit en doe het bij de melk.
Leg de vanillestok in de melk.
Giet de vanillesuiker en de suiker bij de melk.Breng de melk aan de kook. Roer niet! Neem de kookpot van het fornuis. Laat 10 minuten trekken.
Neem de vanillestok eruit.
3 Splits de eieren.
4 Klop de eierdooiers los met 3 eetlepels melk.
Voeg, van het vuur af, al kloppend aan de warme melk toe.
5 Klop op tot een schuimig mengsel.
Zet de kookpot in koud water. Laat afkoelen. Roer af en toe om velvorming te voorkomen.
Als het geheel afgekoeld is schep je de mascarpone met een lepel onder de massa. Klop met een garde.
Giet het vanille-ijs in een doos met deksel.
Plaats in het invriesvak van de diepvries.
Klop af en toe op tot volledige doorkoeling.

Bewaar in de diepvries.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.