Scampi-tofu-spaghettisaus


Donderdag=veggiedag
in Gentse stadsscholen

Kotstudenten genieten gezond  met Capellini à château LE FELIX (kwaliteitswijn) of tofoe & gestoofde groenten.
In Smaak 46, kwam ik op het idee om scampi te mengen onder vegetarische light spaghettisaus.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 x 180 g Alpro soja Tofu fijngehakt fijngekruid
  • 1 fles Gavi di Gavi 2004
  • 250 g spaghetti (glutenvrij)
  • 2 fijngesneden, geblancheerde paprika’s
  • 1 bussel fijngesneden wortelen
  • selderstengels
  • 1 ui
  • 1/2 courgette
  • 1 teentje look
  • 4 tomaten
  • spaghettikruiden/zout/olie
  • 150 cc water of droge witte wijn
  • evt 1 el tomatenpuree

Werkwijze:
Breng 750 ml witte wijn+ 1 el zout & 1 el olie in de wok aan de kook.Voeg de spaghetti toe.Roer constant om tot de wijn opgenomen is.
Voeg de groenten, zout & kruiden toe en meng Zet een deksel op de pot.
Laat 20′ sudderen. Voeg 2 x 180 g Alpro soja Tofu fijngehakt fijngekruid toe.
Tip: Laat de scampi 1 uur ontdooien.
16.30 u: Pel (in 20′) 1 kg (half ontdooide rauwe scampi van winny of Aldi).
Geef een insnede in de rug  of snijd ze op een plank open en trek (in 40′) het darmkanaal eruit met keukenpapier! Mijn dochter: “Hebben scampi darmen?, wist ik niet!”)
Leg ze in een kom waarin een rooster ligt.
Leg een deksel op de kom.
Plaats deze in de koelkast. Dep de scampi droog
Smelt 25 g boter & laat tot licht bruinkleuren in een wijde kleefpan op stand 7.
Kruid de scampi (2 keer) met 15 draaien peper, 20 draaien van de zoutmolen. Leg de scampo (in 2 keer) in de pan en laat 90 seconden sudderen tot ze mooi roze zijn. Omdraaien en bak nog 90 seconden.
Voeg cayennepeper toe. Goed omroeren. Zet opzij!

, ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.