Vegetarische spaghettisaus


Donderdag=veggiedag
in Gentse stadsscholen
Ik probeer dit light recept: Capellini met kwaliteitswijn, quorn & novembertoppers vast en zeker eens uit met de recepten voor spaghettisaus, die ik vond in 100 Succesrecepten van markant regio Gent.

Gezond genieten: pasta in Piemonte

Dit heb je nodig:

  • 1/2 kg Quorn
  • 1 fles Gavi di Gavi 2004
  • 250 g spaghetti (glutenvrij)
  • 2 fijngesneden, geschilde paprika’s
  • 1 bussel fijngesneden wortelen
  • selderstengels
  • 1 ui
  • 1/2 courgette
  • 1 teentje look
  • 4 tomaten
  • spaghettikruiden/zout/olie
  • 150 cc water of droge witte wijn
  • evt 1 el tomatenpuree

Werkwijze:

Verwarm de wok op stand 5 tot hij heet is.
Bak eerst de quorn. Zet opzij.
Breng 750 ml witte wijn+ 1 el zout & 1 el olie in de wok aan de kook.
Voeg de spaghetti toe.
Roer constant om tot de wijn opgenomen is.
Voeg de groenten, zout & kruiden toe en meng.
Zet een deksel op de pot.
Laat 20′ sudderen.
Dien op met gemalen kaas.

, ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.