Vis, beurre blanc & spinazie

Guy Van Cauteren serveerde op canvas schelvishaasje belegd met Gentse mosterd bij  ovengebakken kazakken = gepofte aardappel uit Sergio feest.Dit heb je nodig voor 24 stuks:

12 krielaardappelen + zeezout

Werkwijze:
Verwarm de warmelucht oven voor op 170°C
Bedek een ovenschaal met grof zeezout.
Was de ongeschilde krielaardappeltjes en leg ze in de ovenschaal.
Bak ze 40 minuten in de oven
Breek of snijd de aardappelen open.

Kabeljauwrug met bio persillade & blanke boter

Dit heb je nodig:

voor persillade:

  • 50 g boter
  • 50 g broodkruim
  • peterselie
  • 1 teentje look
  • zout/peper

Verder: graantjesmosterd van Ferdinand Tierenteyn

voor 4 personen:

  • 12,5 gram boter
  • 3 sjalot
  • 2 en een halve dl water een half visbouillonblokje
  • 2 en een halve dl droge witte wijn
  • teentje knoflook/peper, zout
  • Verder:
  • 5 eetlepels room
  • 12,5 gram boter
  • 20 draaien van de pepermolen
  • 1 koffielepel zout
  • 4 x 200 g kabeljauwfilet of grietfilet
  • 1 zak Mc Cain My Puree
  • witte maïzenaexpress
  • 2 x 450 g diepvriesspinazie

Werkwijze:

Weeg het brood zonder korstjes af in een kom.
Verkruimel het brood in de kom.
Weeg de boter af.
Doe de boter bij het broodkruim.
Nu maken we knoflookboter.
Pel het teentje knoflook.
Snijd het teentje overlangs open.
Neem de groene kiem eruit.
Pers een half teentje knoflook uit boven de kom.
Schraap het met een mes van de pers af.
Doe de knoflook bij de boter en het broodkruim.
Knip de peterselie zonder steeltjes met een schaar klein.
Was de peterselie.
Droog met een keukenhanddoek.
Hak de peterselie  fijn.
Doe de peterselie bij de knoflookboter en het broodkruim.
Voeg een snufje zout en peper toe.
Meng alles met een vork of aardappelstamper in de kom.

witte wijnsaus:
1 Meet 2 en een halve dl water af.
Breng het water aan de kook in een kleine kookpot.
Los het half visbouillonblokje erin op.
2 Snipper de sjalot fijn.
3 Smelt een klont boter in een grote kookpot.
Laat de sjalot glazig worden in de boter.
Voeg de fumet, de wijn, peper en 1 koffielepel zout toe.
Pers het lookteentje erin uit.
4 Laat het kookvocht 10 minuten inkoken tot er 2 en een halve dl overblijft.

Bereid de Mc Cain My Puree, zoals vermeld op de verpakking

Doe de spinazie in een grote kom
1 Verwarm de spinazie 10′ op 550 watt & 5 minuten op 750 watt in de magnetron of met een gefruit sjalotje & teentje look  in een pannetje. 2 Voeg 1/2 koffielepel zout en 10 draaien van de pepermolen+ nootmuskaat? toe

Smelt een klont boter in de pan.
Leg het kabeljauwhaasje
erin.
Voeg droge witte wijn toe?
Zet een deksel op de pan.
Laat ze gaar worden.

Voeg 5 eetlepels room toe aan het ingekookt kookvocht.
Breng aan de kook.
6 Bind de saus met maïzena express.
7 Roer er een stuk boter door.
8 Breng de saus op smaak met peper, zout.
Smeer de gebakken vis in met graanmosterd en beleg met persillade.

Zet de pan met vis op het rooster op de bovenste richel van de oven.
Laat het broodkruim 3 minuten mooi goudbruin kleuren onder de grill.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.