Tiramisu van framboos


Door tompoes met aardbeientiramisu van
Sergio Herman probeer ik eens millefeuille op grootmoeders wijze met rood fruit: frambozen uit mijn vader zijn moestuin.
250 g mascarpone
+ frambozencoulis:
mix 40 g frambozen
met 15 g suiker of 1 eetlepel canderel.
Ingrediënten
filodeeg
boter
750 verse aardbeien of buiten het seizoen: uit de diepvries
250 gram mascarpone
2 eierdooiers
1 eiwit
50 gram bloemsuiker of 10 koffielepels Canderel
2 eetlepels amaretto Di Saronno

Werkwijze:
tompoezen

Zet de oven op 180°C. Vet een bakplaat in.
1. Steek 24 rondjes uit het filodeeg.
2.Bestrijk elk rondje met gesmolten boter.
3.Leg 3 rondjes boven elkaar.(Bestrooi met zout)
4.Bak 7 minuten in het midden van de oven op 175°C
(Vraag mama je te helpen bij het gebruik van de oven.)
Laat daarna het deeg afkoelen.

Tiramisu:
Splits de eieren. (OPGELET! Zet 1 eiwit opzij!)
Klop met de mixer de eierdooiers, de suiker en de amaretto tot een luchtig beslag. (Het mengsel moet bleek zien.)
Doe de mascarpone erbij. Mix nog eens goed.
Klop met de mixer de eiwitten stijf. (Tot je de maatbeker kan omdraaien.)
Schep met een houten lepel het eiwit door het mengsel.Tik niet op de rand van de kom wanneer je eiwit omschept! Anders klop je de lucht uit het wit van het ei.

Als de filodeeg goed koud is:

leg je eerst een laag tiramisu
en dan een laag aardbeien op de onderste helft (zonder tekening).
Leg het deegplakje met de tekening erop.
Bestrooi met bloemsuiker.

Geef er aardbeiencoulis bij!
Dit heb je noodig voor 6 personen:
(gezien in lekker van bij ons op vitaya)

Werwijze

Mix  500 g aardbeien
met 34 eetlepels canderel =  26 g
+ het sap van  1 citroen


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.