Orloff met champignonsaus

Orloffgebraad uit de perfecte keukenagenda, vond ik ook met mosterdaus, gebakken krielaardappelen & prinsessenbonen in DE KEUKEN VAN ONS MOEDER.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 600 g  orloffgebraad / boter
  • 100 ml whisky
  • 1 eetlepel PH rundsbouillon
  • 200 ml  room
  • 200 ml water
  • 250 g champignons
  • 1 kg aardappelkroketten

Werkwijze:

  1. De frietketel voorverwarmen op 180°C.
  2. De oven voorverwarmen op 180°C.
  3. Reinig de champignons met een borsteltje.
  4. Snijd ze in schijfjes.
  5. Kruid het orloffgebraad met peper & 5 draaien zout.
  6. Verhit een beetje boter in een kleefpan laten bruinen op stand 9.
  7. Bak het orloffgebraad 4′ op stand 6.
  8. Kruid de andere zijde met peper & 5 draaien zout
  9. Draai ze om en bak 4′ op stand 4
  10. Haal het vlees uit de pan.
  11. Bak de champignons op stand 7 in de pan van het vlees.
  12. Kruid na de baktijd met 30 draaien peper & 40 draaien zout.
  13. Snijd het vlees in plakken.
  14. Leg ze in een ovenschaal & plaats 10′ in een oven op 180°C.
  15. Blus de champignons met de whisky & de room.
  16. Voeg het water & 1 eetlepel PH rundsbouillon toe.
  17. Roer goed & laat 10′ inkoken op stand 9.
  18. Leg na 5′ de kroketten in het mandje van de frituurketel
  19. Bak de kroketten 5′ tot ze knapperig & goudbruin zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.