Paasknutsels: paashaas


Deze hoeveelheid voor een ei voor Paultje Paashaas, een recept van Roland Van Renterghem, heb ik ook gezien voor 1 paasbrood.

Dit heb je nodig voor 3 broodfiguurtjes:

  • 1 ei
  • 500 g bloem
  • 25 gram suiker
  • 30 g verse gist
  • 200 ml lauwe melk of water
  • 7,5 g zout
  • 110 gram gezouten boter

verder:3 zacht gekookte eieren

  1. Het deeg:
  2. Maak de verse gist vloeibaar met een beetje melk.
  3. Zeef de bloem met het zout en de suiker in een kom.
  4. Maak in het midden een kuiltje.
  5. De vloeibare gist in de kuil gieten
  6. De rest van de melk, het ei en de boter erbij doen
  7. Goed mengen en goed kneden.
  8. Afdekken en 1/2 uur laten rijzenWerkwijze:
  9. Vet een bakplaat in.
  10. Verdeel het deeg in porties van 290 g
  11. Neem 100 g van het deeg weg. Maak hiervan een bolletje voor het kopje.
  12. Maak 150g deeg eivormig voor het lijf en de poten. (Totale lengte 30 cm)
  13. Plaats een zachtgekookt ei in met midden van het lijf.
  14. Van 20 g deeg maak je 2 rollen voor de oren.
  15. Van 20 g deeg maak je 2 rollen voor de armen Plaats de armen op het ei.
  16. Breek een ei in een kom. Klop het los met 2 vorken boven elkaar.
  17. Smeer met een borstel het deeg in met ei.
  18. Maak oogjes, neusje met rozijnen & suikerparels.
  19. Dek af en laat nog een half uur rijzen.
  20. Verwarm de heteluchtoven op 200°C
  21. Bak de paashaasjes 10 minuten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.