Paasknutsels: klokken


Kokkerellen rond het thema pasen & paasklokjes van sandwichdeeg 
 maakten.

Dit heb je nodig voor 18 paasklokjes van sandwichdeeg :

  • 1 kg bloem
  • 60 gram verse gist
  • 220 gram gezouten boter
  • 50 gram suiker
  • 3 koffielepels zout
  • 4 dl melk of water
  • 2 eieren

Werkwijze:
1 Zet alles klaar.

2 Weeg de bloem en de boter af.
3 Meet 4 dl melk af.

1 Verwarm de melk tot ze lauw is.
Doe de gist en een beetje lauwe melk in een beker.

Maak met 2 koffielepels de verse gist vloeibaar.

2 Zeef de bloem met het zout en de suiker in een kom.
3 Maak in het midden een kuiltje.
4 Giet de vloeibare gist in de kuil.
5 Doe de rest van de melk, de eieren en de boter erbij.
6 Kneed goed met de mixer.
7 Dek het deeg af en laat 20 minuten rusten

8 Neem een bakplaat of aluminium folie. Vet de bakplaat in.
9 Vet de buitenkant van inoxpotjes in
10 Weeg porties van 100g deeg af. (Indien het deeg plakt, doe je
er een beetje bloem rond.)
11 Als het deeg in omvang verdubbeld is, moet je de lucht eruit persen door er ongeveer 1
minuut op te slaan.
12 Neem 20g van het deeg weg.
13 Duw het bolletje van 80g deeg plat.
14 Bekleed de buitenkant van een inoxpotje met het deeg.

15 Rol de 20g deeg tot een saucisse en maak hiervan de rand van het paasklokje .
16 Breek een ei in een kom. Klop het los met een vork. Smeer met een borstel de paasklokjes in met ei.
17 Maak oogjes, mondje, neusje met rozijnen, suikerparels, chocoladedrupppels, cashewnoten, geconfijte kersen.

18 Laat een half uur rijzen op een warme plaats. Verwarm de warme lucht oven voor op 200 graden.

19 Schuif de bakplaat in de onderste richel van de oven . Bak de broodfiguurtjes 12 minuten in de oven.

20 Neem de paasklokjes van de bakplaat Laat ze afkoelen op een taartrooster.

21 Verwijder met een draaiende beweging de potjes.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.