broodpopjes


poppenbroodjes.

Ingrediënten voor 19 stuks:

  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist
  • 50 gram gezouten boter
  • 50 gram suiker
  • halve koffielepel zout (2,5 g)
  • 3 dl melk
  • 1/2 ei
  • verder: chocoladedruppels, cashewnoten
  • suikerparels
  • 1 ei

Werkwijze

Het deeg
Zet alles klaar. Weeg 200g & 300g  bloem, en de boter af. Meet 3 dl melk af.

1 Verwarm de melk tot ze lauw is.
Doe de gist en een beetje lauwe melk in een beker.
Maak met 2 koffielepels de verse gist vloeibaar.
Maak een voordeeg met 200 g bloem, de melk & de gist.
Laat 20′ rijzen.

2 Zeef 300 g bloem met het zout en de suiker in een kom.

3 Doe de bloem, het ei en de boter bij het voordeeg.
4 Kneed goed met de mixer.
5 Dek het deeg af en laat 30 minuten rusten

Aveve koekebroodpopjes
Ingrediënten voor 20 stuks

  • 510 g Boerenluxe
  • 21 g instant gist (= 8 kleine maatjes)
  • 250 ml water
  • 100 g boter
  • 7,5 g zout (=1,5 kleine maat)
  • chocoladedruppels, suikerparels , cashewnoten
  • 1 ei
  • chocoladedruppels of rozijnen

Werkwijze

Op de knop brot/Teigtyp :1x drukken (Normal)
Programm: 4x drukken (Teig) 1x drukken op START Na 30’ begint de broodmaker te kneden.
Van 1.30 tot 1.10 zal het deeg rijzen in de machine.
1x drukken op STOP. Het emmertje uit de broodmaker halen

De chocolade- of rozijnenbroodjes
8 Verdeel het deeg in porties van 50 gram. (Indien het deeg plakt, doe je er een beetje bloem rond.)
9 Sla het deeg door.
10 Vet de vormpjes of de bakplaat in.
11 Neem van ieder bolletje een deel van het deeg (20g) weg. Duw dit in het hoofdje.
12 Weeg porties van 10 gram chocoladedruppels of rozijnen af (= 1 eetlepel).
13 Duw 30 gram deeg plat.
Leg chocoladedruppels in het midden van het deeg.
Vouw het deeg rond de chocoladedruppels
Kneed de chocoladedruppels in het deeg. Of kneed de rozijnen in het deeg.
14 Duw dit in het lijfje.
15 Breek een ei in een kom.
Klop het los met een vork.
Smeer met een borstel de popjes in met ei.
Maak oogjes met chocoladedruppels, mondje met een cashewnoot,en knoopjes of een initiaal met suikerparels.
16 Dek af (met een omgekeerde bakplaat.)
Laat nog 40′ rijzen.
Verwarm de warmeluchtoven voor op 200 graden.
17 Bak de broodjes 12 minuten.
Haal ze van de bakplaat.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.