Hart van koekebrood met een broodmachine.


In 2002 heb ik in gezelschap van kinderen van markant-leden en in aanwezigheid van Koula Terkessidis (reporter van afrit 9) & haar dochter, in een toffe sfeer gekookt & tips & ideeën uitgewisseld.

koekebrood uit de beste Vlaamse streekgerechten.

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1 kg bloem
  • 25 g instant gist
  • 75-100 g suiker
  • 600 ml melk
  • 75-100 g boter
  • 5 g zout

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten in het emmertje van de broodbakmachine.
  2. Stel het programma van de broodbakmachine in op “deeg” (kijk in de handleiding van de broodmachine voor details).
  3. Start de broodbakmachine
  4. Haal het deeg uit de broodbakmachine nadat het programma klaar is met kneden en het deeg gerezen is.
  5. Vet een vorm in.
  6. Doe het deeg in de vorm.
  7. Dek het deeg af  en laat het 40 minuten tot 1 uur rijzen op een warme plaats.
  8. Verwarm een heteluchtoven voor tot 200°C.
  9. Bak het koekebrood 45 minuten.
  10. Ontvorm het koekebrood en laat het afkoelen op een rooster.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.