In 2002 heb ik in gezelschap van kinderen van markant-leden en in aanwezigheid van Koula Terkessidis (reporter van afrit 9) & haar dochter, in een toffe sfeer gekookt & tips & ideeën uitgewisseld.
koekebrood uit de beste Vlaamse streekgerechten.
Ingrediënten:
- 1 ei
- 1 kg bloem
- 25 g instant gist
- 75-100 g suiker
- 600 ml melk
- 75-100 g boter
- 5 g zout
Werkwijze
- Doe alle ingrediënten in het emmertje van de broodbakmachine.
- Stel het programma van de broodbakmachine in op “deeg” (kijk in de handleiding van de broodmachine voor details).
- Start de broodbakmachine
- Haal het deeg uit de broodbakmachine nadat het programma klaar is met kneden en het deeg gerezen is.
- Vet een vorm in.
- Doe het deeg in de vorm.
- Dek het deeg af en laat het 40 minuten tot 1 uur rijzen op een warme plaats.
- Verwarm een heteluchtoven voor tot 200°C.
- Bak het koekebrood 45 minuten.
- Ontvorm het koekebrood en laat het afkoelen op een rooster.