Zelfgemaakte limonade


Rabarberlimonade vond ik in “De Kers”,
HET TIJDSCHRIFT VOOR GEZONDE LEKKERNIJEN N° 20 van juli 2007.
Dit heb je nodig voor 5 personen:

250 ml limonadesiroop-90 ml limoensap-500 ml bru

Dit heb je nodig voor 1 Plopglas Limoenade:

  • 55 ml limonadesiroop
  • 20 ml sap van 1/2 limoen
  • 110 ml bruiswater


1 l verse (rabarber)limonadesiroop
met citrusfruit voor 18 personen

  • (18 rabarberstokken)
  • 500 ml water
  • 800 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 250 ml appelsiensap
  • sap van 3 citroenen
    ***
    Verder:
  • 9 limoenen
  • 2 l bruiswater
  • Voor de versiering:frambozen, aardbeien, takjes rode bessen

Werkwijze

  1. Maak de rabarber schoon.
  2. Snijd de stokken in kleine stukjes. Leg de stukjes rabarber in een vergiet dat past in de kookpot).
  3. maak suikersiroop met citrusfruit :
  4. Breng het water+ suiker + vanillestokken + appelsiensap + citroensap in een kookpot van minimum 5 l (het vuur op max) aan de kook.
  5. Verminder het vuur.
  6. Blijf erbij! Het schuim kookt een beetje over. 
  7. (Hang het vergiet met de rabarberstukjes in de kookpot. Van zodra het water weer kookt, verwijder je het vergiet).
  8. Laat 10 minuten zwaar doorkoken.
  9. Laat afkoelen.

 

Voor 18 personen (4,050 l in 2 maatbekers van 2 l)

  1. 2 x 500 ml limonadesiroop .
  2. Voeg 2 x 180 ml sap van 4,5 limoenen toe
  3. Vul aan met 2 x 1 l bruiswater
  4. Leg een framboos in het glas
  5. Versier het glas met aardbeien & een takje rode bessen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.