Croquetas

Kaasramequin met serranoham

Dit heb je nodig:

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 50 gram emmentaler kaas
  • 40 gram gemalen parmezaanse kaas
  • 70 gram gemalen Gruyère
  • 250 ml melk
  • 240 g Serranoham
  • cayennepeper
  • nootmuskaat
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1 klein wit brood
  • 6 eieren
  • 1 pakje paneermeel van 200 g
  • frituurvet

 

 

Werkwijze:

  1. Zet alles klaar.
  2. Weeg de bloem, de boter en de gemalen kaas af met de weegschaal.
  3. Meet de melk af in een maatbeker.
  4. Smelt de boter zachtjes in een pan.
  5. Doe er de bloem bij.
  6. Roer met een garde of klopper tot dit gaat borrelen.
  7. Roer er de melk met kleine beetjes tegelijk doorheen.
  8. Laat 1 minuutje doorkoken.
  9. Tijdens het warmen wordt de saus dikker. Blijf roeren zodat er geen klontjes komen
  10. Als de saus kookt, zet je het vuur laag. en laat de saus pruttelen tot hij dik en romig is.
  11. Snijd de Serranoham op plank in stukjes. Meng de ham met een houten lepel door de saus.
  12. Voeg caeyennepeper, nootmuskaat en zout toe. Roer de kaas erbij.
  13. Haal dan de pan van het fornuis.
  14. Neem de sneden brood.
  15. Prik er met koekjesvormpjes figuurtjes uit.
  16. Schep nu de kaassaus op de broodjes
  17. met behulp van 2 koffielepels.
  18. Splits de eieren: tik met een ei op de rand van een diep bord tot er een barst in het ei is.
  19. Maak met je vinger een gat in het ei.
  20. Laat het wit van het ei in een diep bord lopen.
  21. Neem 2 vorken boven elkaar.
  22. Klop het eiwit ermee los.
  23. Doe paneermeel in een ander diep bord.
  24. Rol met een vork de ramequins eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.Opmerking: Dit gerecht kan je invriezen.
    Ontdooi de ramequins niet voor je ze bakt!
  25. Verwarm de frituurpan op 180°C.
  26. Leg de ramequins in het mandje van de frituurpan. Bak de kaasramequins in frituurvet.
  27. Dien op: Geef er een servet bij.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.