tiramisu met advocaat


Op 24.1.2008 kreeg ik op de kookcursus van KWB Ertvelde, speculaastiramisu, die ik met advocaat vond in kids in the kitchen. Ik giet eens amaretto op de bovenste laag & serveerde dit recept op oudejaarsavond in 10 ovalen glaasjes. Dit heb je nodig:

  • 250 g mascarpone 4 eiwitten
  • 1 eetlepel honing
  • 150 g advocaat
  • 1 pak speculaasjes per 2 verpakt
  • cacao of amaretto

Werkwijze

  1. Maak sterke koffie. Gebruik 1 maatje koffie per kopje water.
  2. Splits de eieren.
  3. Meng de mascarpone met de advocaat.
  4. Klop met de mixer de eiwitten met de honing stijf. (Tot je de maatbeker kan omdraaien.)Schep met een houten lepel het eiwit door het mengsel.Tik niet op de rand van de kom wanneer je eiwit omschept! Anders klop je de lucht uit het wit van het ei.
  5. Vul een beker tot aan de rand met koffie. Haal de koekjes door de koffie. OPGELET! Hier moet je vlug zijn! Leg ze op de bodem van de kom.Leg hierop een laag créme.
  6. Bedek met een laag met koffie doordrenkte koekjes en crème.
  7. Bedek met nog een laag met koffie doordrenkte koekjes en nog een laag crème.
  8. Zet de tiramisu 2 tot 4 uren in de koelkast.
  9. Strooi er vlak voor het opdienen cacaopoeder over met een zeef of giet er amaretto op.
,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.