Scampi “Tupperware”


scampi in saus met boursin cuisine kreeg ik op de magnetrondemonstratie (25.3.’99) van een demonstratrice.

Dit heb je nodig voor 8 personen:

  • 1/2 kg scampi= Winny garnalen 31/40 € 2,95
  • 2 eetlepels boter € 1,22
  • 60 draaien van de pepermolen/cayennepeper
  • 20 draaien van de zoutmolen
  • 2 sjalot
  • waterkers € 0,97
  • Boursin Cuisine met kruiden light €2,37
  • 3 eetlepels ketchup
  • 100 g frani cocktail tros tomaten of kerstomaten € 2,79
  • 1 stokbrood

Werkwijze

Laat de scampi 1 uur ontdooien op een bakplaat.
Pluk de waterkers.
Pel (in 10′) 1/2 kg (half ontdooide rauwe scampi van winny of Aldi).
Geef een insnede in de rug of snijd ze op een plank open en trek (in 20′) het darmkanaal eruit met keukenpapier!
Leg ze in een kom waarin een rooster ligt.
Leg een deksel op de kom.
Plaats deze in de koelkast.
Tot hier werk ik op voorhand!
Dep de scampi droog
Smelt 25 g boter & laat tot licht bruinkleuren in een wijde kleefpan op stand 7.
Kruid de scampi met 15 draaien peper, 20 draaien van de zoutmolen. Leg de scampoin de pan en laat 90 seconden sudderen tot ze mooi roze zijn. Omdraaien en bak nog 90 seconden.
Voeg cayennepeper toe. Goed omroeren.
Doe er de fijngesneden sjalot bij en laat meestoven. Goed omroeren. (De sjalot mag niet bruinen). Zet opzij!
Giet de Boursin Cuisine in de pan. Kleur met ketchup
Laat zachtjes sudderen. Nu en dan eens omroeren.
Snijd 100 g tomaten in 4 of in 8.
De saus mag goed doorsmaken, indien nodig bijkruiden.
Werk af met waterkers.
Meng er VLAK VOOR HET OPDIENEN de kerstomaatjes onder.
Serveer in een ovenschaaltje.

Geef er L’ ESPRIT DE LATUC
of MARIANNE, SAUVIGNON BLANC 2006, cuvée l’escapade (wit)
of Penfolds Koonunga Hill 2005 Sémillon
of Sauvingnon blanc, South-Eastern Australia bij.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.