Doornikse salade


In Doornik is verloren maandag  de dag voor vrienden-& familiefeesten waarbij iedereen bij aankomst een kaartje trekt met een rol zoals wijnschenker, koning, clown… Het voorgerecht bestaat uit Doornikse sla met alle soorten mogelijke groenten zoals sla, witloof, rode kool & selder, maar ook appels & noten. Het hoofdgerecht is steevast in bier gestoofd konijn met pruimen & rozijnen, geserveerd met gekookte aardappelen.

Uit kreo 1 januari 2006

Ik vond blaadjes van witloof & paarse radicchio gevuld met walnootsalad  met abrikozen, platte kaas en noten in 100 ideeën NR 24.

fingerfood

Dit heb je nodig :

  • 300 g witloof
  • 300 g roodlof
  • 300 g plattekaas of verse geitenkaas of 1 potje Boursin salade & aperitief hazel -& walnoten of philadelphia, evt verdund met een beetje melk
  • zout
  • 1 eetlepel roze peperbollen
  • cayennepeper
  • 1 eetlepel Vandemoortele walnotenolie
  • 60 g gepelde okkernoten
  • 50 g pistachenoten
  • 1 appel
  • veldsla of andijvie
  • toefje peterselie
    (1 eetlepel speculoos)

Werkwijze:
1 Snijd de appel met een aardappelmes in
4 stukken.Schil de stukken. Snijd het klokhuis eruit. Snijd de appel in kleine stukjes.
2 Maal de noten.
3 Meng de platte kaas met appel, cayennepeper, peper, zout, gemalen nootjes, okkernotenolie en roze peperbollen.
4 Was het witloof en de radicchio.
5 Maak een insnijding van 1 cm aan de onderkant. Doe het uiteen in losse bladeren.
6 Bedek de bodem van een ronde schotel met slablaadjes.
Schik afwisselend het witllof en de radicchio in de vorm van een bloem (met de punten naar buiten toe) op een ronde schotel.
Versier het hart van de witloofbloem met een toefje peterselie.
7 Leg met een koffielepel een beetje mengsel op het uiteinde van het roodlof en de witloofbladeren.
(bestrooi met speculaaskruimels). Dien onmiddellijk op.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.