Sandwiches


De leerlingen uit de klas van juf Lies stonden  nogal fier te kijken naar de picknickmand (met borden & bestek) waarin ik sapjes, slaatjes & hun zelfgebakken broodfiguurtjes van sandwichdeeg (om in ons bos op te smullen) leg.

Ingrediënten voor 19? stuks

  • 21 g instant gist
  • 40 gram suiker
  • 533 gram quattro bloem
  • 1/2 = 26,6 g losgeklopt ei
  • (13,3 g verbeteraar)
  • 240 ml water
  • 8 g zout
  • 66,6 gram gezouten boter

Bereiding met de  broodmachine panasonic sd 200
Op de knop brot/Teigtyp :1x drukken (Normal)
Programm: 4x drukken (Teig)
1x drukken op START Na 30’ begint de broodmaker te kneden.
Van 1.30 tot 1.10 zal het deeg rijzen in de machine.
1x drukken op STOP.
Het emmertje uit de broodbakoven halen

Vet de bakplaat in.

  1. Verdeel het deeg in porties van 50 g. Het deeg doorslaan.
  2. Draai bolletjes. Laat ze nog een beetje rusten
  3. Maak langwerpig
  4. Breek een ei in een kom.Klop het los met een vork.Smeer met een borstel het deeg in met ei.
  5. Dek af (met een omgekeerde bakplaat) en laat nog een ½ uur rijzen. De warme lucht oven voorverwarmen op 180 graden.
  6. Bak de sandwiches 12 minuten in de oven.

of

  1. Verdeel het deeg in porties van 25 g. Het deeg doorslaan.
  2. Draai bolletjes.
    Laat ze nog een beetje rusten
    Maak egeltjes = langwerpig. Knip in met een schaar.
    Oogjes: rozijn of suikerparel
    Of aprilvisjes: vertikaal insnijden & het bekje openzetten met je vinger
    Het deeg vertikaal insnijden voor de staart. De ene helft over de andere slaan.Breek een ei in een kom. Klop het los met een vork.
    Smeer met een borstel het deeg in met ei.
  3. Dek af (met een omgekeerde bakplaat) en laat nog een ½ uur rijzen.
  4. De heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden.
  5. Bak de mini sandwichen 9 minuten in de oven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.