mascarpone-banaansorbet


Ik pas voor superlekkere mascarponesorbet eens de tips toe die Piet gaf bij bananenijs.

Dit heb je nodig voor 15 personen:

  • 500 ml water
  • 500 g suiker
  • 1/2 vanillestok
  • 1/2 appelsien
  • 1/2 citroen
  • 200-250 g mascarpone
  • 1/2 l melk
  • 550 g chiquita banaan
  • 100 ml slagroom

Werkwijze :

Maak suikersiroop :
Laat 1/2 l water+ 1/2 kg suiker + 1/2 vanillestok + sap van 1/2 appelsien + het sap van 1/2 citroen 10 minuten zwaar doorkoken.
Vul de gootsteen met water.
Laat het in de pan erin afkoelen.

Kook de melk met de slagroom op.
Voeg 3 bananen in schijfjes toe.
Als de banaan gaar is: mixen
Laat afkoelen. Plaats in de koelkast.

Meng de mascarpone met de bananenmelk.
Meng met het suikerwater
Draai het ijskoud mengsel in een Philips Delizia Duo ijsbereider.
Doe het ijs in een doos met deksel.
Plaats in de diepvries.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.