mosselen op Indische wijze


FOTO  Heikki Verdurme

Ik probeer als voorgerecht Vlaamse mossel met leffe op z’n Indisch (uit  “De smaken van Bretagne”) op een “proef”les food pairing (een gerecht met en rond een bepaalde drank) & pintxos- of tapaskookles: knabbel & bubble eens met Belgica (exclusief tot eind oktober) & cider.

Dit heb je nodig

  • 2 kg mosselen (ijzerbommen)
  • 2 uien of sjalot
  • 1 appel
  • 4 dl room
  • boter
  • 2 stengels bleekselder
  • kerrie, peper & zout
  • Maïzenaexpress
  • peterselie (ijzerbom)
  • 330 ml cider

Werkwijze:
Op voorhand:

  1. Was de mosselen in gezouten water.
  2. Reinig & was de selder. en snij ze fijn.
  3. Pel & versnipper de ui of sjalot
  4. Doe de mosselen in een pot.
    Voeg 3/4 van de groenten & wat boter, 330 ml cider, peper & zout toe.
  5. Zet de pot op een hoog vuur.Draai de mosselen regelmatig om met een schuimspaan.
  6. Haal de mosselen uit hun schelp.
  7. Zeef een 1/2 l kookvocht door een vochtige neteldoek.Laat inkoken.
  1. Zet het gezeefde vocht op het vuur & voeg de rest van de selder & de ui toe.
    Voeg de room & een afgestreken koffielepel kerrie toe & laat eventjes goed opkoken.
    Warm de mosselen op in de curryroomsaus.
    Bind de saus.Schil de appel & snijd in heel kleine blokjes.Voeg deze op het laatste toe aan de saus.
    Proef & breng de currysaus op smaak.

Dien op in een klein potje.
Versier met gehakte peterselie
Geef er grillo 2006, te koop bij SPAR bij

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.