Zurkelsoep


Dit is de soep, die ik met zurkel uit de moestuin bereidde voor chiro Sleidinge.

Ingrediënten 10 p

  • 1/2 kg verse zurkel
  • 1/4 Tupperware maatbeker 2 l (gekookte) aardappelen
  • 1/4 kg uien
  • 3 bouillonblokjes
  • peper
  • 1/2 soeplepel zout
  • 1,5 l water
  • 31,25 g boter

Werkwijze
1 Doe de schil van de ui weg. Snipper de ui fijn met de keukenrobot.
2 Schil de aardappelen & snijd in stukken.
3 Maak de zurkel schoon
4 Smelt een klontje boter in een grote kookpot.
5 Laat de ui hierin glazig worden.
6 voeg de aardappelen en een beetje water toe.Roer om met een houten lepel. Zet een deksel op de pot. Laat een beetje stoven.
7 Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot. Laat 25 minuten sudderen.
8 Zurkel toevoegen. 5 minuten meekoken.
9 Haal de pan van het fornuis en mix de soep.
10 Zet de kookpot terug op het fornuis.

Soep van zurkel met aardappelen

Ingrediënten 80 personen

  • 4 kg verse zurkel
  • 2 Tupperware maatbekers 2 l (gekookte) aardappelen
  • 2 kg ajuin
  • 400 g bouillonpâte
  • peper
  • 4 soeplepels zout
  • 12 l water
  • 250 g boter

Werkwijze
1 Doe de schil van de ui weg. Snipper de ui fijn met de keukenrobot.
2 Schil de aardappelen & snijd in stukken.
3 Maak de zurkel schoon
4 Smelt een klontje boter in een grote kookpot.
5 Laat de ui hierin glazig worden.
6 voeg de aardappelen en een beetje water toe.Roer om met een houten lepel. Zet een deksel op de pot. Laat een beetje stoven.
7 Voeg het water en de bouillonpâte toe. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot. Laat 25 minuten sudderen.
8 Zurkel toevoegen. 5 minuten meekoken.
9 Haal de pan van het fornuis en mix de soep met de staafmixer.
10 Zet de kookpot terug op het fornuis.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.