Fruitsaté


Ik knutselde fruitspiesjes, die vermeld staan, maar waarvan het recept niet uitgewerkt is in de jommekeskrant & Het koekboek van vos-en-haas.
Ingrediënten voor 16 fruitbrochettes:

  • 2 dozen chocoglazuur
  • 2 mandarijntjes of 2 kiwi
  • 1 appel of 1 peer
  • 1 banaan
  • 250 gram druiven
  • tandenstokers

Werkwijze

  1. Vraag mama om het aluminium zakje chocoglazuur ongeveer 10 minuten in een pannetje heet water te leggen.
  2. Snijd met een aardappelmes de appel of peer middendoor.
  3. Snijd elke helft nog eens door. Verwijder het klokhuis.
  4. Schil de appel of de peer met een dunschiller.Snijd in stukken met een aardappelmes.
  5. Verwijder de schil van de banaan en snij ze in schijfjes
  6. Verwijder de schil van de mandarijn. Verdeel in partjes.
  7. Snijd de kiwi in 8 partjes
  8. Steek een stukje banaan en een stukje appel of druif en een partje mandarijn of kiwi op een tandenstokertje. In het vakantie speelboek van uitgeverij Averbode  moet op alle fruitstokjes hetzelfde zitten!
  9. Leg een vel aluminiumfolie op een dienblad.
  10. Dan haalt mama het zakje uit het water en ze schudt het heen en weer. Als je in het zakje knijpt voel je of de chocoglazuur al helemaal gesmolten is! Knip een hoekje van het zakje af. Giet de vloeibare chocoglazuur in het bovenste deel van een bain-mariepan.
  11. Zet het bovenste deel bovenop de pan met kokend water.
  12. Smeer met een borsteltje chocoglazuur op de fruitspiesjes.
  13. Laat de overtollige chocolade eraf druipen boven het bord.
  14. Leg de fruitsate op aluminiumfolie.
  15. Zodra de chocoglazuur afgekoeld is kunnen jullie beginnen smullen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.