Druivenconfituur


Grabbelpassers toverden in een heksencafeetje. Vriendinnen van mama Greet: Biep en Zwiep, kwamen in de heksenketel roeren.
Het werd niet enkel smullen, maar ook zelf maken natuurlijk!


Werkwijze:

  1. Spoel 1,5 kg  blauwe of rode druiven & pluk van de tros.
  2. Zet ze half onder water en laat koken (In een koperen ketel blijven de kleur, vitamines & smaak uitstekend bewaard!)
  3. Draai door een passe-vite.
  4. Weeg 1 kg druivenmoes af.
  5. Voeg 1/2 kg minuutsuiker toe.
  6. Meng & breng al roerend aan de kook.
  7. Laat 4 minuten doorkoken. Roer af en toe.
  8. Haal de pan van het vuur en laat rusten.
  9. Laat afkoelen in de kookpot.
  10. Glazen potjes tot aan de rand vullen & afdekken.

Deze confituur wil niet opstijven!!!
Voeg eens 1 kg minuutsuiker & sap van 1 à 2 citroenen toe.

Ik kocht druivenjam van Silke op een gemütliche Weinprobe bij de familie Schneider in Bekond.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.