Stekelbessenjam


Kruisbessenjam

Dit heb je nodig:

750 g stekelbessen
5 x 1/2 portglas water

5 x 150 g  suiker
(fijne korrel)
5 klontjes boter
3 propere glazen potjes van Hak boontjes

Werkwijze per 2 porties:
Was de bessen kort voor gebruik
Weeg 5 x 150 g suiker & 5 x 150 g kleine kruisbessen af.
Verwijder de steeltjes.
Zet 1 portie bessen in een kleine kookpot op het vuur met 1/2 portglas water en laat ze koken tot ze open springen.
Voeg er een klontje boter & evenveel suiker bij.
Breng aan de kook op stand 9 en laat alles 10’ pruttelen op stand 7 onder voortdurend roeren met een houten lepel tot de confituur dik is.
Zet ondertussen een tweede portie bessen in een andere kleine kookpot op het vuur met 1/2 portglas water en laat ze koken tot ze open springen.
Vul een potje met de nog warme confituur (is half vol).
Was het pannetje & de pottenlikker af en kook de tweede portie.
Doe het dekseltje op het boordevolle potje en draai deze om.
Laat de confituur zo afkoelen.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.