Aperitiefsoepje


Op AVS zag ik deze tips: dien deze soep op met een kaaskoekje en garnalen & werk de soep af met aphrodisiaca: geraspte = vermicelli van pastinaak i.p.v. blokjes pastinaak.

  1. Was de pastinaak. Neem de pastinaak bovenaan vast.
  2. Snijd met een dunschiller van boven naar onder het vel eraf.
  3. Draai met de pastinaak. Snijd de boven en onderkant eraf met een mes.
  4. Ruim het afval op.
  5. Snijd de pastinaak in grote stukken.
  6. Zet de rauwkostmolen boven de kom.
  7. Leg de stukken pastinaak één voor één in het bakje van de rauwkostmolen.
  8. Leg je handen boven elkaar op de draaislinger.
  9. Rasp de pastinaken.
  10. Bak de vermicelli kort in olijfolie.

Kaaskoekje
Dit heb je nodig:

  • 1 eetlepel Vlaamse Pesto
  • 3 beschuiten
  • 150 g Oud Brugge
  • 1 ei

voor Vlaamse pesto:

  • 50 g platte peterselie of rucola (gezien in SEIZOENEN OP SMAAK van velt)
  • 1 teentje knoflook
  • 50-75 ml olijfolie
  • 25 g pijnboompitten
  • 2 snuifjes grof zeezout
  • Peper

Werkwijze

Vul het hoog potje (van de staafmixer) met de grof gesneden basilcumblaadjes.

  1. Voeg het gehakte teentje knoflook en de pijnboompitten, 30 draaien van de pepermolen en 2 snuifjes grof zout toe.
  2. Doe de olijfolie erbij en mix tot een groene massa. Voeg parmezaan toe.
  3. Doe het mengsel in een klein Tupperware potje. Bedek met een laagje olijfolie. Sluit af.Bewaar in de koelkast.
  4. (Na gebruik telkens opnieuw bedekken met een laagje olijfolie!)

kaaskoekjes:

  1. Meng 3 beschuiten-150 g Oud Brugge- 1 ei- & 1 eetlepel pesto (pas de hoeveelheid aan!).
  2. Maak er ballekes van.
  3. Duw plat en bak 15 minuten op 150°C

De beste pompoensoep ter wereld!
Ingrediënten voor 16 personen

  • 2 kg pompoen
  • 1 grote ui
  • 2 botten prei
  • 1 grote aardappel
  • 4 l water + sap van 4 appelsienen
  • 8 bouillonblokjes of 2 eetlepels PH groentenbouillon
  • 50 g boter
  • 15 g zout/peper

Werkwijze

  1. Maak de prei schoon: snijd de wortelkes eraf. Doe de vuile bladeren weg. Neem het wit aan het uiteinde vast. Snijd het wit, begin onder je vingers, naar het groen middendoor, en spoel onder stromend water. Snijd het wit van de prei fijn (=in julienne) met een groentenmes of met de keukenmachine.
  2. Snijd de pompoen in parten, schil de parten en verwijder de pitten. Snijd het pompoenvlees in grote stukken.
  3. Leg een oude krant op het werkblad. Schil de aardappel met een dunschiller. Leg hem in een vergiet. Ruim het afval op. Spoel de aardappel onder stromend water af. Zet het vergiet op een bord. Snijd de aardappel in 4 stukken.
  4. Pel de ui en snijd in grote stukken.
  5. Smelt een klont boter in een grote pan. Bak hierin snel de ui totdat hij er glazig uitziet.
  6. Voeg de aardappel en de prei toe. Doe de stukken pompoen erbij. 1′ aanstoven.
  7. Doe het water erbij. Kruid met 30 draaien van de pepermolen, 3 afgestreken koffielepels zout. Roer om en voeg de bouillonblokjes toe.
  8. Zet een deksel op de pot en laat 40′ sudderen.
  9. Mix de soep.
  10. + room + peterselie
,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.