Wafels “zonder eieren”


Met de ingrediënten voor suikerwafels zonder ei, uit Kookboek voor mensen met een voedselallergie, experimenteerde ik met 3 bakrecepten zonder eieren.
Ze lukken alleen op de werkwijze uit chefkids!
Dit heb je nodig

  • 125 gram suiker
  • 210 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 6 eetlepels melk
  • 3 zakjes vanillesuiker

WERKWIJZE

  1. Weeg de boter af met de weegschaal.
  2. Weeg de bloem en de suiker af. Of meet af in een maatbeker.
  3. Smelt de boter in een pot.
  4. Neem de pan van het fornuis.
  5. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe.
  6. Klop met de mixer tot de suiker opgelost is.
  7. Voeg de melk toe.
  8. Schep de bloem erdoor met een houten lepel.
  9. Verwarm het wafelijzer voor.
  10. Vet het in met een borsteltje.
  11. Schep met behulp van 2 eetlepels deeg in het wafelijzer.
  12. Laat de wafels 2 à 3 minuten bakken.
  13. Haal de wafels uit het wafelijzer.
  14. Laat ze afkoelen op een rooster.

Eet ze onmiddellijk op!


Eén reactie op “Wafels “zonder eieren””

  1. Hallo,
    Ik ben net met veel bewondering door je receptjes aan het bladeren. Heb net ontdekt dat mijn kind koemelk en wit van ei-allergie heeft.
    Ik wou eens vragen: zijn dit bewaarwafels? zo’n soort suikerwafeltjes?
    Ik had een goed recept, maar zonder de eitjes lukt het niet zo best.
    Groetjes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.