Categorie: Feestrecept

  • Steak flambé “archiduc”

    Steak flambé “archiduc”

    Ik kocht eerst het groentenbouillonketeltje, dat ik mocht ruilen voor het vleesbouillonketeltje, en vergat het bijna in mijn cognacsaus (die er minder omslachtig door is) te doen! Toen ik flambeerde met 60 ml cognac, sloeg de vlam tot aan het plafond en zei mijn man: “Dit typisch Belgisch menu & rundvlees stroganoff in 30′ is levensgevaarlijk!”

  • pikante tigania

    pikante tigania

    Verborgen prei uit kookgeheimen in De gezinsbond van 26.6.2009 maakte ik zo op, dat ik alle voorbereidingen (15 minuten) voor een combinatie van mijn recept met dat van mijn dochter kan klaarzetten…en mijn gasten zelf de bereiding in 30 minuten laat doen. Gezellig!!! Succes gewaarborgd!!! Ik kwam op 2.11.2009 tot de constatatie dat voor pikante tigania  de…

  • Bibbedee bobbedee boo-stafjes

    Bibbedee bobbedee boo-stafjes

    Ik geef de tip van Carluccio uit “eten in Italië”: wikkel flinterdun gesneden parmacotto rond grissini Torino in mijn door Koen Crucke gesigneerd “Heerlijk Italiaans” met maanzaadjes. Ik kan toveren mammie! Zou je willen weten hoe het er in  een les “magisch koken rond Harry Potter”, aan toe ging in mijn kokschool voor toverkookkunsten?