-
Gemarmerde cake
Ik leerde op 20.2.2012 kids lekkere eetbare maskers maken. Het werd niet enkel smullen, maar ook zelf klaarmaken natuurlijk. Ik mailde de foto’s van de clown van Griekse yoghurtcake met citroen uit in een bakvorm (gekocht bij Aldi & na 60′ op 160°C in de heteluchtoven niet uiteen viel bij het ontvormen) naar de assistente…
-
Paasknutsels: klokken
Kokkerellen rond het thema pasen & paasklokjes van sandwichdeeg maakten.
-
Paasknutsels: paashaas
Deze hoeveelheid voor een ei voor Paultje Paashaas, een recept van Roland Van Renterghem, heb ik ook gezien voor 1 paasbrood.
-
Gecaramelliseerde appeltaart
In aanwezigheid van Chris Jonckers voor het programma kook van radio2, heb ik op 12.4.2000 deze lekkernij gebakken.
-
Capresewafelhartjes
pesto geitenkaas en croute of hartige millefeuille = filodeegtompoes.
-
Kuiken van witte karamel
In HANDIGE HANDJES vond ik paasknutsels. Ik herkende in piepkuikentjes van wit chocoladedeeg mijn botercaramellen, die ik maakte op 6.3.2009 voor Jana.
-
Snoepjesklok
Door chocoladetaartje in Spelen met warm & koud, Smaak Special nummer 8 kwam ik op het idee om paasgebak van moelleux van chocolade te bakken. Door HOP versierde ik de paascake met smarties of, zoals in Sergio feest, met M&M.
-
Marmereiersalade
Ik belde Rose, voor wie ik jarenlang tegen ons paasknutsels ajuinschillen verzamelde om gekleurde eieren te koken, om te vragen of deze werkwijze uit het koekboek van Vos en haas klopt. Haar reactie: ” Hoe gaan die er uitzien vanbinnen? Paars, & rood of groen?” Wel, het water was na 1 uur uitgekookt, de eierdooiers…