-
Florentientjes à la Piet
tempereren = 30-32°C , adventkalenders vullen, afschrepen, boterpapier erop, 30′ in de koelkast, 1 x tak en de krokante & blinkende chocoladen medailles vielen eruit!
-
Grappige octopus
Op 5.4.2011 keek ik op ketnet naar de klumpies. In de aflevering “dag van de natuur”, gekocht op de boekenmarkt van Lannoo, kwam ik op het idee voor deze spinnetjes of inktvissen (8x100g) van okkernotenbrooddeeg.
-
Croques
Op 19.3.’99 at ik een gewone snede brood met ALL-IN-MIX en vond dat ze een vettige nasmaak had. Voor croques is er geen probleem. Ze zijn perfect, mooi egaal bruin. (Met gewoon brood uit de broodmaker, zijn alleen de eerste mooi bruin.) Er dreef wel vet op mijn bord.
-
Speculaasjes of Lebkuchen
Honingkoekjes of kaneelkoekjes of kaneel-zandkoekjes uit creatieve keuken van nov ’98 is mijn glutenvrije variant op “sterrenkoekjes” uit Doremi, Kerst tussen de sterren, die ik met juf Kathy bakte.
-
Cocosgebak
Ik zocht cocoscake met de Baking Box van Vahiné voor een stronk van sneeuw uit de kerstboeken ’07. IK bakte de (sneeuw)mannen een luchtige cake zonder kokosmeel.
-
Bibbedee bobbedee boo-stafjes
Ik geef de tip van Carluccio uit “eten in Italië”: wikkel flinterdun gesneden parmacotto rond grissini Torino in mijn door Koen Crucke gesigneerd “Heerlijk Italiaans” met maanzaadjes. Ik kan toveren mammie! Zou je willen weten hoe het er in een les “magisch koken rond Harry Potter”, aan toe ging in mijn kokschool voor toverkookkunsten?
-
Gerezen briochedeegfiguurtjes
Is ’t weer aan ’t druppelen? Of schijnt de zon? Honger krijg je in elk geval. Duik daarom in de keuken om lekkere hartige broodjes te maken en eens een ideale boterham te eten: besmeer zuurdesembrood met 100 g platte kaas+1 eetlepel versnipperde bieslook, 1/2 eetlepel gehakte peterselie + 1/2 versnipperde sjalot & peper en werk…
-
Luikse suikerwafels
Mini suikerwafels uit mijn koekboek vos en haas: hartig, die ik bakte in een hartjeswafelijzer (zoals moeder siska).