Marmereiersalade

Ik belde Rose, voor wie ik jarenlang tegen ons paasknutsels ajuinschillen verzamelde om gekleurde eieren te koken, om te vragen of  deze werkwijze uit het koekboek van Vos en haas klopt. Haar reactie: ” Hoe gaan die er uitzien vanbinnen? Paars, & rood of groen?” Wel, het water was na 1 uur uitgekookt, de eierdooiers zijn groen & niet meer eetbaar! En naar ik mij herinner heb ik er in 1999 mimosa van gemaakt! “Marmereiersalade” verder lezen

Gerezen briochedeegfiguurtjes

IMG_2119Is ‘t weer aan ‘t druppelen? Of schijnt de zon? Honger krijg je in elk geval.
Duik daarom in de keuken om lekkere hartige broodjes te maken en eens een ideale boterham te eten: besmeer zuurdesembrood met 100 g platte kaas+1 eetlepel versnipperde bieslook, 1/2 eetlepel gehakte peterselie + 1/2 versnipperde sjalot & peper en werk af met schijfjes van 4 radijsjes. Lekkerrrrrr! “Gerezen briochedeegfiguurtjes” verder lezen