-
Gebakken scampi met groene kruidenboter
Een idee uit beter barecuen en Piet speelt met vuur
-
Ananas met krab-garnalencocktail
Zoals op ons huwelijk…
-
Stekelbessenjam
Kruisbessenjam Dit heb je nodig:
-
Tarte tatin
Tarte tatin vergeleek ik met mijn gecaramelliseerde, geen omgekeerde, appeltaart van Roland van Renterghem. In de perfecte keukenagenda maakt PH karamel met boter i.p.v. water en laat ze afkoelen. Jeroen zet ze terug op het vuur vooraleer te ontvormen. Hij serveert ze met een bol vanille-ijs en Piet met zure room.
-
Blinde vinken met meesterlijke boontjes
Een idee uit Jeroen Meus zijn 200 klassiekers
-
Scampi all’ arrabbiata
Hou je van pikant? Dan wordt één van de frats-tips van Klem uit De wakkere muis: chipolatta of lamsmerguez of scampo & pomodoro al peperoncino (dat ik at met tranen in de ogen) je favoriete recept!
-
Hesprolletjes met asperges (D. De Prins)
Ingrediënten voor 3 personen:
-
Frangipanetaart met krieken
Door Vlaamse forêt noire met frangipane & biscuit in “Het Gouden Boek 70 jaar Solo in de keuken” kwam ik op het idee voor een combinatie van het recept voor kriekentaart uit de kookcursus fruittaarten.
-
Kalkoenfiletgebraad
Zondagskalkoen met champignonsaus is een heel deftig, chique gerecht. Je hoeft niet te schrikken van de sherrysaus; door het verwarmen verdampt de alcohol, je zal er niet dronken van worden!