-
Pannenkoeken met meloenijs
Hartige pannenkoeken “Tupperware” met serranoham & meloensorbet.
-
Pannenkoekenfeest
Na een gourmet hielden wij ons hart vast, want de vlammen sloegen tijdens het flamberen (in de pannetjes) van pannenkoeken en appelsienensaus tot aan het plafond.
-
Croquetas
Kaasramequin met serranoham
-
GEBAKKEN MIGNONETTE MET RODE WIJNSAUS, BROCCOLI- & BLOEMKOOLSYMFONIE & VERRASSINGSAARDAPPEL
GEBAKKEN MIGNONETTE MET RODE WIJNSAUS, BROCCOLI- & BLOEMKOOLSYMFONIE & VERRASSINGSAARDAPPEL
-
Varkens-, rundstong & nieren
De klassieker: kalfstong in madera, een zuiders recept (met kroketjes: een pluspunt)kocht ik bij buurtslagers & gaf het als hapje op de pintxos-of tapaskookles in februari 2008. Tip: kalfsniertjes vond ik in DE KEUKEN VAN ONS MOEDER met (2 glazen) maderasaus i.p.v. sherrysaus!
-
Orloff met champignonsaus
Orloffgebraad uit de perfecte keukenagenda, vond ik ook met mosterdaus, gebakken krielaardappelen & prinsessenbonen in DE KEUKEN VAN ONS MOEDER.
-
kriekentaart of forêt noire
Tip van Peter Goossens: 100 x oefenen voor Swarzwalder Kirschentorte, die ik in de Smaak special nr. 7 (Grootmoeders keuken streekgerechten) vond! Ze bestaat uit chocoladebiscuit met daarop een laagje kersenpuree (in de diepvries opgesteven). Daarop een laagje chocolademousse & overgoten met chocoladesaus of Zwarte woudtaart, die R .V. R. (docent Hotel- & bakkerijschool Gent),…
-
Vis, beurre blanc & spinazie
Guy Van Cauteren serveerde op canvas schelvishaasje belegd met Gentse mosterd bij ovengebakken kazakken = gepofte aardappel uit Sergio feest.
-
Ragout van schelvishaasje
Ik geef bij deze creatie à la minute (als hoofdgerecht): rauw (in 75 g boter + 2 eetlepels olie) gebakken schijfjes aardappel of peterselie-aardappelen & broccoli, een Zuid-Amerikaans recept met staartvis.
-
Smoothie
Bananenmilkshake op kinderen baas in Wetteren (4.7.2014)