Café glacé met boterspekken

Bij het lezen van Weense koffie met Chocotoff en vanille -ijs in
kids in the kitchen kwam ik op het idee voor Wiener Kaffee met Werthers echte of boterkaramellen: Weeg de boter af. Doe 20 g boter,
20 g bloemsuiker (4 koffielepels), 20 g honing (4 koffielepels) &
20 g  Côte d’or melkchocolade in een pannetje en roer op een zacht vuur tot alles goed gesmolten is. Verhoog de temperatuur tot de massa kookt, blijf roeren en laat juist één minuut koken (niet langer!).
“Café glacé met boterspekken” verder lezen

Sandwiches

De leerlingen uit de klas van juf Lies stonden  nogal fier te kijken naar de picknickmand (met borden & bestek) waarin ik sapjes, slaatjes & hun zelfgebakken broodfiguurtjes van sandwichdeeg (om in ons bos op te smullen) leg. “Sandwiches” verder lezen

Lekker prakken: koantjessesse

scan De hap van de redactie uit Smaak 35 (zonder ajuin gehoord in de madammen op 5.11)
‘kaantjessaus’(met spek, ajuin en azijn)& gemengde patatjes
Een weetje: koantjes, wat Piet niet kan uitspreken = kaantjes
1e stukjes spek;
2e smoutbereiding: door vet van het varken met stukjes vlees te koken. De overgebleven vleesgraantjes zijn kaantjes en worden afgeschept en verder bereid “Lekker prakken: koantjessesse” verder lezen