Categorie: Borrelhapje

  • Op de bbq gegrilde scampo

    Op de bbq gegrilde scampo

    Ik testte 3 jaar geleden met 1/2 kg gemarineerde scampi, een barbecue pan uit. De scampi hebben misschien te lang opgestaan? En ik dacht dat ze daardoor krimpen & te droog waren.

  • Mosselen op astucio

    Mosselen op astucio

    Mosselen koken op de schaal van een astucio is één van mijn gezond zuiders recepten. Ik vind het een lekkernij  waaraan niet kan weerstaan worden bij de zomerse frisheid van Chablis, chardonnay of  SAUVIGNON BLANC! Serveer eens mijn lekkere en gezonde pesto bij Oxfam: mosselen bij 120 Sauvignon Blanc als aperitief voor 8 personen:

  • Gebakken amandelnoten

    Gebakken amandelnoten

    Grabbelpassers namen Wippelgems jeugdhuiscafee over! Het werd dolle ambiance in jeugdhuis Tentakel wanneer grabbelpassers op bezoek kwamen. Kinderen van het 4de, 5de & 6de leerjaar mochten eerst hun hartje ophalen in en rond de keuken onder mijn leiding. Op onze kaart: Radler (limonade met alcoholvrij bier)-hotdog verbeterde limonade-chips gebakken in zonnebloemolie gebakken amandelnoten-een smulboom Daarna…

  • bladerdeeghapjes met guacamole

    bladerdeeghapjes met guacamole

    Door toast met avocado in de wakkere muis haal ik dit aperitiefbuffet (dat ik op restaurant in Mauroux als voorgerecht te groot vond): milefeuille met tomaten & guacamole (een recept dat Griet van Herck meebracht uit Honduras, waar ze werkte met straatkinderen) bij gefrituurde artisjok, asperges met vinaigrette nog eens boven.

  • Stekelvis

    Stekelvis

    Op  verjaardagsfeestjes rond het thema Nemo las ik verhalen voor die met eten te maken hebben & ging aan de slag in openlucht. Ik maakte ook allemaal spiesjes met groenten & fruit met peuters & kleuters!

  • Piep de kaasmuis

    Piep de kaasmuis

    Ik liet mij inspireren door mijn jommekesboeken: lieve choco, de tocht naar asnapije & kaas met gaatjes.