-
Hart van koekebrood met een broodmachine.
In 2002 heb ik in gezelschap van kinderen van markant-leden en in aanwezigheid van Koula Terkessidis (reporter van afrit 9) & haar dochter, in een toffe sfeer gekookt & tips & ideeën uitgewisseld.
-
Koekebrood met plattekaas
Ik experimenteerde met gratis producten uit de voorraadkast en bakte koekebrood met Canderel in de broodmachine Panansonic sd-200. In het eerste diabetes koekebrood, waarvan ik de prijs & de calorieën berekende, zat teveel gistsmaak. Daarom voeg ik maar 7 gram instant gist toe. In een volgend experiment gebruik ik magere plattekaas i.p.v. melk.
-
Rozijnenkoeken
Vooraleer ik het moeilijkste dat er is: Zwitserse koeken van bladerdeeg uit Wittamer of gerezen deeg met kids aandurf, vraag ik eerst aan R.V.R. (docent hotel-& bakkerijschool Gent) wat gerezendeegboter is! Piet zegt dat je alles moet afwegen. Op 28.6.’09 strooide hij met de bus zout bij het deeg voor chocoladekoeken. Hij kreeg de opmerking: ” […]
-
Croissants op brunch
Internationaal ontbijt uit Sergio feest of luxe picknick: bioyogurt met fruit coppa di parma/prosciutto chorizo cappuccino met 1 Zwitserse koek uit Wittamer volkoren of roggebrood Ik vond in Galeria dat Dirk De Vriendt, één van de 10 bovenste beste bakkers is. Dit heb je nodig voor croissants:
-
éénpersoonschocoladebroodjes
Ik dook in mijn archieven en constateerde dat RVR op “Dierenfestijn in broodvormen”, een bakles bij mij thuis, één van zijn verrassingsbroden: schildpadden van 200 g chocoladebrood bakte.
-
Champignonneke & Pietkuiken
kuikens van chocolade – of rozijnenbrood moet je weten zo lekker om op te eten.
-
Paashazen
haasjes om je buikje mee te vullen Dat wordt smullen.
-
suikerbrood
Een hart van suikerbrood
-
Zelfgemaakte chocopasta
Ik kwam in de wakkere muis op dit idee om met je klas geld in te zamelen! Steek met je klasgenoten de handen uit de mouwen (ik vond in de Jommkeskrant dat ik glucose, een soort suikersiroop bij de bakker moet vragen) en maak t bij mij thuis zelf choco & bak brood!
-
Light chocopasta
Hadden jullie ook een CHOCO-FIJNE vakantie? Kregen jullie ook al eens “een hele plak Belgische of Zwitserse chocola” omdat je iemand hielp met een klusje? En aten jullie hem ook helemaal op, zodat je niet meer kon eten, zoals Jip & Janneke? Ik organiseerde in de GBS een workshop “chocoladesnoeper(ij)tjes”.