Cholesterolarme kattentongen

Op de low budget kookcursus deelde ik eerst de ingrediënten voor koekjesdeeg uit: “Het Gouden Boek 70 jaar Solo in de keuken” door 5 en (waarom weet ik niet) 500 ml melk door 3.
Toen we het deeg bereidden, merkte ik dat er iets mis was… We begonnen opnieuw & ik deelde alle benodigdheden door 3. Bij de melk gekomen, merkte iemand op: ” Het is een 1/2 dl, dit is 50 ml.” Toen merkten we dat er bij de ingrediënten 150 g & in de werkwijze 125 g solo staat. Dus paste ik weeral het recept aan. Als de dieetkoeken gebakken waren, merkte één van de verantwoordelijken op: ” Het verschil in boter zal zijn om de bakplaat in te vetten.” “Cholesterolarme kattentongen” verder lezen

amaretti

Door amaretti in magazine van 4 oktober 2008/026 probeerde ik amandelkoekjes “zonder ei” uit ETEN IN ITALIË. Zo’n slap mengsel tot een saucisse rollen, zoals Carluccio beschrijft, is mij niet gelukt…
Eentje was bij het ontvormen niet genoeg afgekoeld, en is verongelukt.
En dat heb ik lekker zelf naar binnen gewerkt! “amaretti” verder lezen

Citroenkletskoppen

Dit recept heeft voeten in de aarde! In mijn eerste testfase was het resultaat: kruimels. Ik belde mijn familielid, kokkin, op om te vragen wat er mis kon zijn aan het recept. In het origineel recept stond vermeld dat ik gesmolten boter nodig heb. Het bleek dat het slappe boter moet zijn! Bij de 2de poging kwam mijn koekje niet los van de (gewone) bakplaat.
Ik reed met de rest van het deeg naar Christianne, zodat we het eens samen konden proberen. Ze gebruikte een tefal bakplaat en ik wist hoe de vork in de steel zit. Tijdens een markante kookles bij mij thuis op 10.11.2003 kwam de Eeklose Vera op het idee om voor de zestes een dunschiller te gebruiken.
Ik paste mijn recept aan en op oudejaarsavond 2003 bakte mijn zoon zelf een gans voormiddag kletskoppen. Ook mijn dochter en haar vriendjes bewezen, tijdens een kookles in het kader van grabbelpas op 6.4.’04, dat deze koekjes bakken kinderspel is… “Citroenkletskoppen” verder lezen

Amandelkrulletjes

Daar het eindresultaat voor tuiles van deeg voor amandelmakarons “zonder eierdooier” met slappe boter & gesmolten boter niet hetzelfde is ging ik op zoek en vond in magazine van 24.5.2008 “uit vegetaranean. Culinair, vegetarisch, Italiaans”, de werkwijze voor zelfgemaakte koekjes met gesmolten boter uit de nieuwe garde van 26/7/2011 & opgeklopt eiwit. “Amandelkrulletjes” verder lezen