Categorie: Gebak en taarten

  • Speculaasbrood & cake

    Speculaasbrood & cake

    Gedurende de feestperiode in ’97 wilde de product manager van côte d’or mij uitzonderlijk 30 olifantvormpjes schenken, zodat de kinderen er op “côte d’or olifant ontsnapt!” van kunnen genieten. De gerechten die ik in deze kookactiviteit op tafel toverde hebben te maken met één van de leukste Disneyfiguurtjes: dumbo.

  • Sachertorte

    Sachertorte

    Toen ik in De Zondag in het artikel “Smullen van Fillierstaart” het probeersel met advocaat las, herdoopte ik mijn Amadeustaart. Voor een Weens bal heb ik het recept van luchtige biscuit uit chefkids! in sachertaart (van RVR) met Filliers advocaat & ganache of chocoladesaus.

  • Mokkataart

    Mokkataart

    Ik zet de boel op stelten! Wil je koffie malen, zoals Pippi Langkous, voor muurkestaart met mokkaboterroom?

  • Weense Sachercakejes

    Weense Sachercakejes

    Voor heerlijke cupcakes van gesmolten chocolade met abrikozenconfituur, een ijzerbom, kan je evengoed opgewarmde Côte D’Or fondantchoco gebruiken i.p.v. chocoglazuur op basis van suikerwater zoals bij Wiener Sacher Torte uit VROUW.

  • Gezonde hondenkoekjes

    Gezonde hondenkoekjes

    Mijn dochter bakt gezonde havermoutkoekjes, die ze downloadde van www.coloursofwales.be. Ze maakt de puppiekoekjes zodanig, dat ze in Charles zijn nieuwe snackbal, die  hij op werelddierendag kreeg, passen.

  • Smurfins in de brooddoos

    Smurfins in de brooddoos

    In ONS KOOKBOEK, waarin voor muffins niets wordt afgewogen & op een mislukking uitdraaide, kwam ik op het idee om voor een kinderkookles rond de smurfen American speltmuffins van Jeroen met rogge & zonder bosbessen uit te testen.

  • Chocoladekoekjes

    Chocoladekoekjes

    Heerlijke chocoladekoekjes of (om zelf op te smullen) vogelkoekjes uit de wakkere muis.